divendres, 12 de maig del 2017

Recomanació del mes de maig

La lectura que us recomano aquest mes de maig és Un petó de mandarina escrit per Eulàlia Canal.

El protagonista d’aquesta història és en Tavi, un nen d’uns 10 anys que està enamorat de la Vanina, la nova nena de la classe que està envoltada de malenconia i tristor. La timidesa d’en Tavi fa que li sigui difícil expressar els seus sentiments a la Vanina. Bo i així, en les petites trobades que tenen, en Tavi descobreix que la Vanina tem per la vida del seu pare que lluita al front. A mesura que t'endinses en la novel·la, vas observant com evoluciona en Tavi i de quina manera la confiança amb ell mateix el durà a experimentar un canvi en la seva vida.

El rera fons del llibre és la història d'una nena refugiada que fuig de la guerra del seu país d’origen, un tema molt actual avui en dia. És un llibre on l’autora posa de manifest l’empatia i la solidaritat de tots els companys de classe cap a la Vanina.

Un petó de mandarina és una novel·la curta, de lectura ràpida, tant pel seu llenguatge senzill i proper com pels esdeveniments que hi succeeixen. La recomano, especialment, als alumnes de primer d’ESO, on hi trobareu temes tant importants com el primer amor, la timidesa, la superació personal i la comprensió.

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!