dilluns, 29 de febrer del 2016

Novetats febrer-març 2016

Aquest mes hem rebut un bon grapat de novel·les juvenils, entre elles la trilogia "Cazadores de sombras.Los orígenes", i una sèrie de llibres especialitzats en el manteniment de vaixells d'esbarjo. Esperem la vostra visita!

El mot, la paraula, el terme...



malhumorado, da (Del part. de malhumorar). adj. Que está de mal humor, desabrido o displicente. || 2. ant. Se decía de quien tiene malos humores. 

(Diccionario de la Lengua Española. Real Academia Española)


“Alguna vez la señora Lepic permite a Pelo de Zanahoria que visite a su padrino y hasta que pase la noche con él. Es un viejo malhumorado, solitario, que pasa su vida pescando o en sus viñas. No quiere a nadie y sólo soporta a Pelo de Zanahoria.”

Pelo de Zanahoria de Jules Renard. Media Vaca. (pàg. 130).

divendres, 26 de febrer del 2016

Nou llibre de Prohibit Llegir!

Cartell d'Isaura Fité

Com ja sabeu, aquesta setmana s’ha fet la difusió per les aules tot anunciant el pròxim llibre que és llegirà a Prohibit Llegir!.
Aquest cop el llibre escollit és Nada de Janne Teller.
Si teniu ganes de participar en el club de lectura, a partir de dilluns 29 de febrer ja us podeu apuntar. Els 10 primers alumnes que vinguin a la biblioteca i anotin les seves dades passaran a ser membres del club.   

Aprofiteu l’oportunitat!

dimecres, 24 de febrer del 2016

Article interessant



Un facilito un enllaç a un article publicat a la revista online Templo de la mil puertas, sobre “Best-seller juveniles”, on hi trobareu una panoràmica dels best-sellers a Espanya dins de l’àmbit juvenil.

dilluns, 22 de febrer del 2016

Mort Umberto Eco



El passat 20 de febrer va morir Umberto Eco, novel·lista italià que va escriure el seu conegut llibre El nombre de la Rosa (disponible a la biblioteca).


Si voleu més informació sobre l’autor podeu consultar els següents enllaços:

diumenge, 21 de febrer del 2016

21 de febrer: Dia Internacional de les llengües maternes



El 21 de febrer és el  Dia Internacional  de les llengües maternes, aquesta diada convida a  promoure la diversitat lingüística i cultural i el multilingüisme.

Il·lustració de Betania Zacarias

«La llengua materna, la de les primeres paraules i l’expressió del pensament individual, constitueix el fonament biogràfic i cultural de cada persona …. Les llengües són, de manera intrínseca, vectors de comprensió del proïsme i de tolerància. El respecte de tots els idiomes és un factor decisiu per garantir la coexistència pacífica, sense exclusió, de totes les societats i, dins d’elles, de tots els seus membres».
(Extracte del missatge de la Sra Irina Bokova, directora general de la UNIESCO).