dimecres, 16 de novembre del 2016

Recomanació del mes de novembre

La lectura que us recomano aquest mes de novembre és Al viento de la Camarga de Federica de Cesco.

Aquest és un clàssic recuperat, és a dir, és un llibre publicat en 1966 i que s’ha tornat a editar en l’actualita per la seva qualitat literària. 

El personatge principal del llibre és l’Estella, una noia d’uns 14 anys que a causa de la precipitada mort del seu pare, es queda orfe. A partir d’aquí Estella decideix seguir amb l’ofici tradicional del seu pare, el de gardian (pastor de vaques i toros, un vaquer), per tal de poder tirar endavant. Estella aviat s’adonarà que és un ofici dur i cansat, no tant per l’esgotament físic, sinó pel rebuig i oposició que genera aquest ofici realitzat exclusivament per homes.

Dins d’aquest argument, cal afegir-hi un seguit d’elements que embelleixen i potencien la puresa de la història: la naturalesa, el clima i el paisatge peculiar de la Camarga. No és difícil veure l’estreta relació entre tots aquests elements, on la força de les descripcions permet veure un entorn no sempre idealitzat. L’Estella ha de conviure amb el fred, la neu, la pluja i el vent, la xafogor dels estius, amb l'escassetat de menjar pels animals.... Però també, com a lector, et submergeixes dins l’espectacular paisatge de la Camarga, un delta verge ple de vida animal i vegetal.

Bo i que el llibre reflecteix la duresa de la vida, és una lectura molt recomanable, ja que l’autora explica a través de l’Estela la lluita per aconseguir allò que es desitja. De fet, és com si l’autora volgués demostrar que una dona, si s’ho proposa, pot fer el mateix que un home.

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!