dimecres, 16 de novembre del 2016

Premio Nacional de narrativa 2016

L'escriptora Cristina Fernández Cubas ( Arenys de Mar, Maresme, 1945), ha estat guardonada pel ministeri d'Educació, Cultura i Esport amb el Premio Nacional de narrativa 2016 per La habitación de Nona, un recull de contes publicat per Tusquets l'any 2015 que ja va guanyar el Premi de la Crítica.
El jurat ha destacat que La habitación de Nona "reflecteix la maduresa d'una obra que representa l'excel·lència del relat breu" i que l'autora "barreja amb mestria la quotidianitat i la fantasia, i aconsegueix l'essència i la vitalitat pròpies del millor d'aquest gènere literari". El premi està dotat amb 20.000 euros.
L'autora va estudiar dret i periodisme i va exercir de periodista en els seus inicis. Va publicar el seu primer llibre de contes el 1980, Mi hermana Elba, amb Tusquets, l'editorial amb qui ha publicat la majoria de les seves obres. Considerada una mestra del relat curt, que ha practicat sovint, també ha publicat dues novel·les (El año de Gracia i El columpio) i una obra de teatre (Hermanas de sangre). El 2013 va fer servir el pseudònim Fernanda Kubbs en la novel·la La puerta entreabierta. Font: ara.cat

A la biblioteca disposem d'un exemplar de la seva obra Mi hermana Elba y los altillos de Brumal.
(Informació extreta de ara.cat)