dimecres, 19 d’octubre del 2016

Lectura recomanada del mes d'octubre



La lectura que us recomano aquest mes d’octubre és Les pereres fan la flor blanca de Gerbrand Bakker.

Aquesta novel·la es centra en la història d’una família formada pel pare i els seus tres fills; els bessons Klaas i Kees i el petit Gerson. En un desafortunat accident de cotxe, en Gerson perd la visió. A partir d’aquí tota la narració gira al voltat d’aquest fet: l’adaptació de tota la família a la ceguesa d’en Gerson.

Com veieu, Les pereres fan la flor blanca és un llibre que exposa una història trista i dura. Bo i així, no hi trobareu cap mena de dramatisme. A mesura que vas llegint, tots els esdeveniments que succeeixen estan explicats amb molta naturalitat i senzillesa. Es podria dir que la quotidianitat, la tendresa i la puresa embolcallen tota la descripció.

A tot això cal afegir el to narratiu que utilitza l’autor. A mesura que vas llegint, descobreixes que hi ha quatre veus narratives: la dels bessons, la d’en Gerson i la del gos. Això permet, contraposar maneres individuals de percebre un mateix fet. Com a lector, et vas submergint dins de diverses atmosferes i mons particulars que estan entrellaçats d’una forma molt càlida i gens brusca.   

Les pereres fan la flor blanca és un bon llibre. M’ha agradat pel seu ritme, serè i tranquil, i pel seu fil argumental, ja que dona els detalls suficients per atrapar-te i no poder para de llegir.

Bé, espero que gaudiu del llibre i... bona lectura!