divendres, 18 de desembre del 2015

Lectura recomanada pel mes de desembre



Chbosky, Stephen. Els avantatges de ser un marginat. Sembra llibres.
La lectura que us recomano aquest mes de desembre és Els avantatges de ser un marginat de Stephen Chbosky.
Dos fets molt transcendentals caracteritzen la vida d’en Charlie: el suïcidi del seu millor amic i l’inici de curs a un l’institut nou. Tot això li genera moltes inseguretats. Poc s’ho espera, en Charlie, que a l’institut hi trobarà un seguit de personatges que el marcaran per sempre: en Bill, un jove professor de literatura que li recomana llibres, la Sam i en Patrick, dos germanastres, transgressors i atrevits. També l'influeixen la seva família, el pare, la mare i els seus dos germans... i la tieta Helen.
Un dels aspectes que m'han cridat l'atenció és el to de la novel·la. Tot el llibre està escrit en forma de cartes. És en Charlie que les escriu i en elles hi podem copsar una mirada del món passiva i, alhora, una mirada plena de coratge i valentia. En Charlie narra la seva pròpia vida com si fos un espectador, sense prendre’n partit; encara que sempre, en els seus escrits, hi trobarem la tendresa i la sensibilitat, trets que formen part de la seva personalitat.
També em destaco el final. És un desenllaç que dona sentit a tota la història i el lector entén perquè en Charlie és com és. És un final inesperat i colpidor, al mateix temps. És un final que dona força a tota la trama.
Com veieu, Els avantatges de ser un marginat m’ha agradat moltíssim i, a més a més, es podem comentar moltes coses. Per tal de no fer una recomanació massa llarga, us facilito l’enllaç al bloc Tot és una mentida, on hi trobareu més informació.
Bé, espero que gaudiu de la novel·la i... bona lectura!
El tràiler que trobareu a continuació, és el de la pel·lícula que duu el mateix títol.