dimecres, 4 de febrer del 2015

Lectura recomanada pel mes de febrer



COMPANY, Mercè. La imbècil. Empúries (L’Odissea).
La lectura que us recomano aquest mes de febrer és La imbècil de Mercè Company.
“Les quatre històries que formen aquest volum contrarien un dels principis de la literatura que està pensada per anar a mans de joves: que, independentment de la duresa o cruesa de la pròpia història, el final sigui esperançador o bé obri una porta cap aquesta esperança.
En aquestes històries aquest principi no es compleix perquè es basen en fets reals. Els protagonistes tenen cara i ulls, noms i cognoms, i una cosa en comú: viure les conseqüències d’alguna mena de maltractaments, físics o psíquics.
La intenció de posar a mans de joves aquestes històries, desesperançadores i angoixants, respon a un convenciment propi que no han de viure d’esquema a la realitat. I en quest edat, l’adolescència, que és època de coneixements i descobriments, és, crec, important que sàpiguen també alguns resultats dels errors que fem els adults.”
Amb aquestes paraules l’autora explica el to i la intenció de les narracions que inclou en el llibre. Poca cosa més a dir, per no repetir-me. Personalment, ha estat una lectura força forta, aclaparadora i que m’ha despertat un sentiment de compassió. Recomano aquest llibre ja que ens apropa a una realitat molt sovint amagada i llunyana, però que existeix. Són històries  amb una clara voluntat de denúncia.
Bé, espero que gaudiu de la novel·la... i bona lectura!