dilluns, 20 d’octubre del 2014

Lectura recomanada pel mes d'octubre



Gaiman, Neil. El océano al final del camino. Roca editorial.
La lectura que us recomano aquest mes d’octubre és El océano al final del camino escrita per Neil Gaiman.
D’aquest autor ja havia llegit Coraline, novel·la més destinada al públic juvenil, però igual d’interessant i recomanable de llegir.
M’atreveixo a dir que, Neil Gaiman té un estil molt particular de narrar. La sensació que sempre tinc en les seves novel·les és que la història de por que explica és un fidel retrat de les angoixes dels protagonistes. És a dir, l’autor planteja dues històries paral·leles que passen al mateix temps. Una d’elles és la història de por, on hi apareixen elements misteriosos i terrorífics que els protagonistes han de resoldre. Per un altre costat, també es narra la història traumàtica que viu el protagonista. Per mi, és com si l’autor reforces tots els sentiments que viuen els protagonistes del fet traumàtic amb tot el pànic que genera la història de por. És com una simbiosi perfecta que proporciona al lector molta informació i que eleva la història a una nova dimensió.
Com veieu és un llibre que m’ha impressionat força. La història és molt comprensible, amb un llenguatge planer i entenedor. És un llibre que t’atrapa d’una forma aclaparadora submergint-te en tot l’univers que relata l’autor, on sovint es mescla la realitat i la fantasia.
En aquesta recomanació no he fet  el  resum del llibre. Així que si teniu ganes de saber més coses, hi ha un article publicat a “El placer de la lectura” on trobareu detalls de l’argument i de l’autor. L’enllaç és el següent: http://www.elplacerdelalectura.com/work-view/el-oceano-al-final-del-camino-de-neil-gaiman
Bé espero que gaudiu de la novel·la... i bona lectura!
Us facilito el booktrailer del llibre: