dimecres, 23 d’octubre del 2013

24 d'octubre: Dia de la Biblioteca

Des de 1997, cada 24 d’octubre es conmemora el Dia de la Biblioteca. La iniciativa sorgeix de la Asociación Española de Amigos del Libro Infantil y Juvenil, recolzada pel Ministeri de Cultura, en record de la destrucció de la Biblioteca Nacional de Sarajevo (Bòsnia-Hercegovina), bombardejada i incendiada al 1992 durant el conflicte balcànic (un culturicidi o memoricidi conscient i volgut).

Vedran Smailovič tocant el violoncel entre les runes de la Biblioteca de Sarajevo (1992)
Fotografia: Mikhail Evstafiev

La iniciativa va néixer per a traslladar a la opinió pública la importància de la biblioteca com a lloc de trobada dels lectors de totes les edats amb la cultura, i com a instrument de millora per a la formació i la convivència humana. També es pretèn conscienciar a la nostra societat de la importància de la lectura, especialment entre els infants i els joves.
Per això us convidem a visitar la Biblioteca de l'Institut o les biblioteques públiques de Mataró per conèixer tot el que us ofereixen: llibres per a tots els gustos, material audiovisual, música, connexió a Internet, activitats de promoció de la lectura i moltes coses més. 

Feliç dia de la biblioteca!