dilluns, 1 de juliol del 2013

Lectura recomanada del mes de juliol


Per aquest estiu us recomano un fantàstic relat de contes de l’escriptor Gianni Rodari que s’anomena Contes per telèfon. I per què es titula així el llibre? Resulta  que hi havia una vegada un pare que havia de passar sis dies a la setmana de viatge per Itàlia, fora de casa. La seva filla no podia adormir-se fins que li expliquessin un conte, de manera que el pare, cada vespre, la trucava per telèfon i li explicava una bonica història.
 
Es tracta de contes curtets, breus, carregats d’imaginació i creativitat, optimiste i humor absurd, gratament divertits, amb títols com: "La rata que menjava els gats", "Tocar el nas del Rei", "El castell de gelat", "El país sense punta", "La velleta que comptava els esternuts", etc. 
Tot i ser contes adreçats a joves de 10 a 12 anys, també són gaudits pel públic adult. Us ben asseguro que gaudireu de la seva lectura grans i petits. A l’edició que tenim a la biblioteca, de l’Editorial Joventut, les històries estan il·lustrades per Jordi Saludes.


Us deixem amb un fragment, per que aneu obrint boca:

“ EL CAMÍ QUE NO DUIA ENLLOC.
 
De la sortida del poble, n’eixien tres camins: l’un anava cap a mar, el segon cap a ciutat i el tercer no anava enlloc. En Martí ho sabia perquè ho havia preguntat a tothom, i de tothom havia rebut la mateixa resposta:
- Aquest camí? No porta enlloc. És inútil anar-hi.
- I fins on arriba?
- No arriba enlloc.
- Però aleshores per què l’han fet?
- No l’ha fet ningú, sempre hi ha estat.
- Però ningú no ha anat mai a veure on mena?
- Ets una mica caparrut: si et diem que no hi ha res a veure...
- No ho podeu saber si no hi heu estat mai.
Era tan obstinat que van començar a anomenar-lo Martí Caparrut, però ell no s’empipava i continuava pensant en el camí que no duia enlloc.”

Us ve de gust la refrescant lectura dels contes per telèfon?

Mireia Rosauro