dilluns, 10 de juny del 2013

Lectura recomanada del mes de juny



WALLIAMS, David. El noi del vestit. Estrella Polar.
 
El llibre que us recomano aquest mes de juny és El noi del vestit, primera novel·la de l’autor. Aquest títol tan suggerent em va despertar molt curiositat i no vaig poder evitar endinsar-me en la seva lectura.
Una novel·la fresca i alegre, de caire realista on es tracta un tema gens habitual en la literatura, i encara menys en la destinada als joves: el transvestisme. En Dennis és un noiet de 12 anys que, entre altres coses, descobreix que el fascinen la moda i els vestits. Aquesta passió, que el manté viu i dóna un sentit a la seva existència, és tal que un dia decideix anar a l’institut vestit en roba de noia. Aquest fet té un seguit de conseqüències que originen i desemboquen en una història força dinàmica i ràpida de llegir.  
Bo i que el final és una mica previsible i l’autor dóna un gir positiu a tota la trama, El noi del vestit ens acosta a un entorn familiar marcat per l’absència de la mare i la dificultat per expressar els sentiments.  
És una novel·la que fuig de l’alliçonament i en destaco l’originalitat de com està tractat el tema del transvestisme que, sense caure en tòpics, no es vincula cap moment amb l'homosexualitat. Per últim, dir que les il·lustracions de Quentin Blake donen un valor afegit a tota la novel·la.
Lectura ideal per llegir a l’estiu. 

Sílvia Valle