dilluns, 3 de juny del 2013

5 de juny, Dia Mundial del Medi ambient


Enguany el lema de la celebració del Dia Mundial del Medi ambient fa referència al malbaratament alimentari "Think.Eat.Save". Es vol conscienciar a la ciutadania sobre el consum responsable dels aliments i així evitar una pèrdua elevada d'aliments.


Només a Catalunya, anualment es malbaraten més de 260.000 tones d'aliments, que es correspon al 7% del que adquireixen les famílies, els restaurants i els comerços. És a dir, cada català llença cada any uns 35 quilos d'aliments que es poden aprofitar, dada que equival a llença el menjar consumit durant uns 25 dies o a alimentar mig milió de persones. Si parlem en termes econòmics, la pèrdua és de 112€ per habitant i any, un total de 841 milions d'euros a tot Catalunya.


 L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) va presentar la guia  Un consum + responsable dels aliments, un conjunt de propostes per prevenir i evitar el malbaratament alimentari. La guia és un resum de la Diagnosi del malbaratament alimentari a Catalunya, elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona per encàrrec de l’ARC.


Informació extreta de: http://www20.gencat.cat
Més informació a: http://www.thinkeatsave.org/