dimecres, 20 de juny del 2012

Mor Emili Teixidor


L’escriptor, pedagog i periodista català Emili Teixidor ha mort el passat dimarts 19 de juny.
Emili Teixidor havia escrit més d'una trentena de llibres, tant per a adults com per a infants i joves, a més de guions de ràdio i de televisió i articles d'opinió. Darrerament, l'adaptació cinematogràfica de Pa negre, dirigida per Agustí Villalonga, li havia proporcionat força popularitat.
De tota la seva producció literària, cal destacar narracions juvenils com L'ocell de foc (1972), El crim de la hipotenusa (1988), Cor de Roure (1994) i L'amiga més amiga de la formiga Piga (Premio Nacional de literatura infantil 1997). Per a adults havia publicat Sic trànsit Gloria Swanson (1979, Premi de la Crítica Serra d’Or), Retrat d’un assassí d'ocells (1988), El Llibre de les Mosques (1999, Premi Sant Jordi), Pa Negre ( 2003, Premi Nacional de Literatura, Premi Joan Crexells, Premi Lletra d’Or i Premi M. Àngels Anglada), Laura Sants (2006), i Els convidats (2010).
A la biblioteca hi trobareu els següents títols: El llibre de les Mosques, Pa negre, L’ocell de foc, En Ranquet i els seus amics, El crimen de la hipotenusa, Els fantasmes a la biblioteca o cadena secreta i Amics de mort.